Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi

Değerli öğrencilerimiz,

 THU 100 (0+2) Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi ;

- Bu dersimiz bölümümüzde Yarıyılda (2. Sınıf Bahar yarıyılı) zorunlu olarak alınması gereken bir ders olup amacı yönergesinde “öğrencinin toplumsal sorumluluk bilincini arttırmak, toplumsal sorunların çözümünde aktif rol almasını sağlamak, toplumsal gerçekliklere ait farkındalığını geliştirmek, toplum ile işbirliği, dayanışma ve iletişim içinde olmasını sağlamak ve öz değerlendirme becerisini geliştirmektir” şeklinde ifade edilmektedir.

- Bu ders kapsamında öğrenciler yönergenin ekinde (EK1) tanımlanan ve kendilerinin bulacağı kurumlarda derslerini aksatmayacak şekilde 14 hafta boyunca gönüllü olarak hizmet yapmaları gerekmektedir. Bununla beraber THU dersi ya kütüphanede kitap projesi ya da öğrencilerin bir araya gelerek gönüllü olarak yapılacak proje çalışmaları ile ya da herhangi başka bir kurum/kuruluş ile (aşağıda iki maddede belirtildiği gibi) gerçekleştirilecektir. 

-  Topluma Hizmet Uygulamaları dersini üniversitemiz bünyesinde yapmak istemeniz durumunda, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesinde, “Görme Engelli Kullanıcılar için E-kitap Düzenleme Projesi” kapsamında gönüllü olarak çalışabilirsiniz. Bu projenin detayı için tıklayınız. Bu  projede yer almanız durumunda yapılacak olan işlemlerin detayları için tıklayınız. Bu projede yer almak isteyen öğrencilerimiz bulundukları sınıfta seçtikleri bir temsilci aracılığı ile ekteki listeyi toplu olarak doldurup sorumlu öğretim elemanlarına ulaştırmaları gerekmektedir.

- THU dersini üniversitemiz bünyesinde yapmayacak olan öğrenciler bir araya gelerek gönüllü olarak proje yapabilirler. Proje onayı için, proje ekibi, proje adı, proje tanımını belirten bir dökümanı sorumlu öğretim elemanlarına ulaştırmaları gerekmektedir. Bu öğrenciler, projelerini bitirdikten sonra fotoğraflarla desteklemek sureti ile kısa bir açıklayıcı döküman göndermeleri gerekmektedir. Örnek için tıklayınız.

-THU dersini başka bir kurum ya da kuruluşla yapacak olan öğrencilerin doldurması gerken form için tıklayınız. Bu dökümanı sorumlu öğretim elemanlarına ulaştırmaları gerekmektedir.

- İlgili öğretim elemanlarının onayladığı liste 1 hafta içinde bölüm web sayfasında yayınlanacaktır. Uygun olarak değerlendirilmeyen yerler için bir hafta ek süre verilecektir. 

- Uygun olarak değerlendirilmeyen veya onay verilmeyen kurumlarda yapılan çalışma kabul edilmeyecektir.

- Bu ders için ayrıca bir sınav yapılmayacak olup, dönem sonunda (final haftası içinde) yönerge ekinde (EK2) verilen Devam çizelgesinin , ilgili kurum tarafından imzalı ve mühürlü olarak imzalandıktan sonra aslının öğrenci tarafından ilgili öğretim elemanına elden teslim edilmesi zorunludur. Proje yapan öğrencilerin proje raporu hazırlamaları gerekmektedir.

- Islak imzasız, mühürsüz veya eksik tarihli belgeler kabul edilmeyecektir.


Bu sayfa İş Sağlığı ve Güvenliği Programı tarafından en son 12.02.2024 17:09:16 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM